2022-04-01 09:46:59• hírek • Refszatmar.eu

Nagyértékű adomány a Szatmári Megyei Kórháznak

Közel 10 millió forint értékű kórházi fogyóeszközt adományozott a Szatmári Református Egyházmegye Esperesi Hivatala a Szatmári Megyei Kórháznak.

Dr. Király Lajostól,  a Szatmári Református Egyházmegye esperesétől megtudtuk, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárságon belül működő Kőrösi Csoma Sándor Program, Grauzer Csilla Minneapolisi tiszteletbeli konzul asszony és Takács Tímea a Creative Cultural Exchange Inc program koordinátora jóvoltából egy konténer orvosi fogyóeszközt sikerült összegyűjteni. Szilágyi Levente az Erdélyért, Vajdaságért és Kárpátaljáért felelős koordinátor, ez alkalommal a Szatmár Megyei és a Marosvásárhelyi Korházak között osztotta szét a fennemlített adományokat.

Dr. Szatmári Lajos gyereksebésztől megtudtuk olyan komplexen volt összeállítva a szállítmány, hogy a sürgősségi, a  gasztro, a fül- orr-gégészet, a sebészet, a  belgyógyászat, a gyereksebészet és a mentősosztag is részesedni tudott a felajánlásból. Napi szinten használatos és ritkaságszámba menő orvosi eszközöket is sikerült szétválogatni, két asszisztens segítségével, az Esperesi Hivatal (ideiglenes) raktárában.

„Ezúton is szeretnének köszönetet mondani Magyarország Kormányának, a Minnesottai Koordinátoroknak, ottani önkénteseknek és mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy már második alkalommal részesülhettünk a felajánlásban. –  mondta Dr. Szatmári Lajos. „Erős a hitünk, ha minden szándékos kételytől mentes.”



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: